Baby massage

Laat je meest dierbaarste bezit lekker vertroetelen met een babymassage. Heel goed voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van jouw kindje.

 

Onderdelen van de massage:

  • neutrale olie
  • Massagematjes en handdoeken

 

Zelf meenemen:

  • voeding
  • eigen spulletjes

 

Babymassage (Shantala)

Shantala is een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent.
Het is goed voor de baby én leuk om te doen. Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby.
Door de massage worden de zintuigen van je kind geactiveerd. Als je baby slecht slaapt of veel last heeft van krampjes kan een babymassage enorm helpen. Maar het is ook gewoon een fijne manier om tijd met je kind door te brengen en jullie band te versterken.

Het masseren zorgt bij de baby voor meer serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. De hoeveelheid cortisol (het hormoon dat met stress in verband gebracht wordt) daalt. Als resultaat daalt de hartslag van je baby en wordt zijn ademhaling rustiger.
Andere voordelen van een babymassage zijn:

– minder huilen of onrustig zijn
– beter slapen
– minder krampjes of constipatie
– minder pijn bij doorkomende tandjes

Ook heeft babymassage een gunstige invloed op:

– de ontwikkeling van de hersenen
– de lichaamsgroei
– de ademhaling
– het immuunsysteem

Lessen zijn mogelijk

Wij geven ook cursussen in babymassage. We hebben privélessen of groepslessen, maak je keuze hieronder voor meer informatie.